dilluns, 29 de febrer del 2016

Bon dia famílies,
Esper que hagueu passat un bon pont i aquests dies us hagueu recuperat tots els que vareu estar malalts. Us hem trobat molt a faltar.
Tema deures, el dimecres tenim projecte i analitzarem tota la informació que tenguem dels sentits.
El conte pels fillols no és tan urgent, ja que no hi anirem aquesta setmana.
Els pasaatemps el començarem a corregir dimecres, si el podeu dur bé, sinó ho mirarem el dijous.
Em sap greu, però tenc problemes per penjar les fotocòpies, adjunt fotografies dels fulls, però si voleu utilitzau la llibreta per fer la tasca dels sentits i els passatemps. Els contes ja us els donaré dimecres



dimarts, 23 de febrer del 2016

TASCA PER AQUEST PONT

Hola famílies!
Us volia explicar la tasca que es podria fer aquesta setmana.
Als boixos que han vengut a classe (malauradament som poquets i, per això no avançam el contingut), els he donat unes fotocòpies de les històries que van crear en grups per explicar als fillols. El que han de fer són les il·lustracions de la història i que la us expliquin, ja que així tendran més fluïdesa per contar-la a les llunes. No se l’han de saber de memòria, tan sols conèixer-la. A la portada han de posar el títol que ells vulguin, el nom dels autors que són tots els membres del grup i l’il·lustrador que és tan sols ell mateix.
El grups són:
Grup: Héctor, Razvan, Asier, Ariadna, Sofia, Clara, Jordi i Maria de la Torre.
Grup: Sara, Laia Fuentes, Daniel, Carlos, Nayra, Alba, Alejandro i Noah Boigues.
Grup: Eira, Elies, José, Xavi, Noa Marcos, Maria Marí, Martina, Laia Ripoll i Lucas.
Després també hi ha una fotocòpia de passatemps: una sopa de lletra dels planetes, uns mots encreuats de les Illes Balears i dos sudokus (Sudokus n’hem fets avui a classe, però molts era la primera vegada que en feien, així que sinó el saben fer, no passa res).
Aquestes dues tasques basta les portin fetes dimecres 2 de març, abans no és necessari.

Esper que tots aquests nins que estan malalts es recuperin aviat... La classe està molt buida sense vosaltres. 

dimecres, 17 de febrer del 2016

Informació útil per les famílies.

Informació útil per les famílies.

Demà a la tarda es fa una xerrada sobre les normes, els límits… amb els fills. És molt interessant; així que us convid a assistir. Per fer-se necessitam que hi hagi un mínim de gent interessada. Sinó és així es suspendrà.

Moments de la lectura

Avui hem començat a llegir un llibre de lectura tots junts, és El Mag del Frac. Tracta d'un gengant que es menja tot un poble sencer, Torrelila i, na Bet Cacauet, na Clara Correcuita i en Lluc Micaporuc, que són habitants de Torrelila (el gegant els anomena minúsculs) demanen ajuda al Mag del Frac per recuperar el seu poble estimat, amb les muntanyes, les cases, els carrers...

A veure, que us poden contar els boixos del llibre.

dimarts, 16 de febrer del 2016

Hola famílies

Us acab d'enviar la informació del TALLER DE LLENGUA CATALANA que es fan a CEIP Sa Bodega. 
El segon cicle dels tallers és del 22 de febrer a l'1 de juny, amb el següent horari:
DILLUNS , DIMECRES I DIVENDRES de 16:30h a 17:30h al CEIP SA BODEGA.
El termini d'inscripció és fins al 19 de febrer. Per a més informació a n'Esther de 1r A (què és la mestra que és imparteix) o a jo mateixa. 
Gràcies

divendres, 12 de febrer del 2016

Un poc de Carnestoltes!


Més informació

Bon dia! Avui hem repartit algunes inscripcions pel segon cicle del curs de català que dóna n'Esther a Sa Bodega. Encara que no us hagi donat el full d'inscripció i hi voleu assitir és obert, És una recomanació i ajuda per molts d'infants. Al taulell d'informació de la classe hi ha les dates per fer la ìnscripció i els horaris (ara no els record :S). Per més informació, preguntau a n'Esther o a jo. 
Gràcies.

PROJECTE

Hola famílies, després d’haver tancat un projecte molt gros, com ha estat el d'EL SISTEMA SOLAR, ara començarem EL COS HUMÀ
En aquest veurem el cos humà i el seu funcionament: les parts del cos, les diferències entre uns i els altres i els canvis que es produeixen al llarg de la vida. També investigarem els òrgans encarregats de les funcions vitals com la respiració, la digestió, la nutrició, etc. 
Farem un anàlisi als hàbits i als estils de vida saludables (com l’alimentació, el descans, l’exercici físic, la prevenció de malalties i la higiene personal) per tal de dur una bona vida.  
Finalment, valorarem el coneixement que tenim de nosaltres mateixos i dels altres, la identitat i autonomia personal, la relació amb els altres, la presa de decisions i les seves conseqüències i la resolución de conflictes de forma pràctica. 

dijous, 11 de febrer del 2016

LA DESENA...

Aquests dies hem començat a treballar el concepte de la DESENA.
L'aprenentatge de les unitats, desenes i centenes és una de les coses fonamentals de les matemàtiques, ja que és la base dels números. Aquests aprenentatge s'ha de dur a terme a través de la manipulació i el joc, dels elements manipulatius, com per exemple: l'àbac, les regletes...
Intentant relacionant-lo amb situacions de la vida quotidiana perquè l'aprenentatge sigui més funcional i significatiu. 
Existeixen moltes situacions que podríem aprofitar per motivar i justificar aquest aprenentatge.
El primer trimestre, entre altres coses, vàrem treballar molt la descomposició dels números amb les regletes, ara fem una passa més, la desena.
Com ho feim? Jugam a dir un número, per exemple el 23, i pregunt quants de grups de 10 podem fer amb aquest número? Primer ho feim tots junts, comprovam que amb aquest número podem fer dos grups de deu, però hi ha un problema i és que sobren tres. Què vol dir això? 
A poc a poc anam introduint que cada grup de 10 és una desena i el que sobra són les unitats.
També podeu jugar a casa...